Inaugurohet salla e Orkestrës - U rikonstruktua tërësisht, nuk ishte ndërhyrë prej vitesh

  • 05/04/2024
Inaugurohet salla e Orkestrës - U rikonstruktua tërësisht, nuk ishte ndërhyrë prej vitesh

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Shqiptar do të jetë me shtëpi të re, tërësisht moderne.

Këtë të enjte (4 prill) u bë dhe përurimi i saj, me rikonceptimin, e bërë me imtësi në çdo detaj.

Që në hyrje, rrugëudhëfyese janë një mori fotografish të personazheve që i kanë dhënë identitet Orkestrës dhe Radio Televizionit, pasazhe të cilat, tërhoqën dhe vëmendjen e Presidentit, Bajram Begaj që ishte i ftuari i nderit në këtë ceremoni. 

Ndryshimet gjithmonë janë për mirë. Besoj se do vazhdojmë të bëjmë punë të mira edhe në të ardhmen”, tha Begaj.

Shtëpia e re e Orkestrës, është dinjitoze edhe për trupën e saj, të cilët shprehen se tashmë ndihen të vlerësuar dhe nderuar që do të kenë një ambient, ku do të ushtrojnë provat e do japin koncerte për të gjithë artdashësit.

Salla e Orkestrës, është guri i diamantit i një sërë ndryshimesh që po ndodhin në ambientet e Radio Televizionit Shqiptar.

Tashmë Orkestra Simfonike e Radio Televizionit do të shtojë shërbimet që ofron, jo vetëm për pasurimin e fonotekës së televizionit, por edhe për koncerte të regjistruara për të gjithë publikun.

Gazetar: Marjo Merhori

/rtsh.al/