Opera “I Masnadieri’/ Koncerti në TKOB, të ftuar Michele Gamba dhe Sando Laffranchini

  • e enjte, 28 prill 2022
Opera “I Masnadieri’/ Koncerti në TKOB, të ftuar Michele Gamba dhe Sando Laffranchini

Orkestra Simfonike e RTSH-së ka mbajtur më 18 prill në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit koncertin e radhës. 

Ky koncert nisi në orën 19:00 ku të ftuar të orkestrës ishin dirigjenti Michele Gamba, dhe në violonçel Sandro Laffranchihi. 

Me një program special nga Giuseppe Verdi që përfshin Uverturën nga Opera “I Masnadieri”, koncertin e famshëm për violonçel dhe Orkestër në la minor nga Robert Schumann të operës 129. Po ashtu programi përfshinte dhe simfoninë n.4 në re minor, opera 120 po nga Robert Schumann.