Koncerti i Orkestrës Simfonike të RTSH, të ftuar dirigjenti francez Zielinsku dhe pianisti kroat Pogorelic

  • e enjte, 28 prill 2022
Koncerti i Orkestrës Simfonike të RTSH, të ftuar dirigjenti francez Zielinsku dhe pianisti kroat Pogorelic

Dirigjenti i njohur francez Aurelien Azan Zielinsku dhe pianisti i famshëm kroat Lovro Pogorelic kanë qenë të ftuarit special të koncertit të mbajtur nga Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Shqiptar.

Koncerti u mbajt më datë 28 mars në orën 19:00 në sallën e ArTurbina.

Në program u përfshi koncerti virtuoz dhe i mrekullueshëm nr.2 nga Franz Liszt, me veprën e ‘Skënderbeu Kryezot’ nga kompozitori i mirënjohur Vasil Sofokli Tole, një premierë absolute, si dhe simfonia mjaft e njohur nr.2 nga Johannes Brahms.

Azan Zielinsku është dirigjent në Orkestrën Kombëtare të Bretagnes në Francë dhe profesor dirigjimi në shkollën e lartë të muzikës në Lozanë të Zvicrës.

Ndërsa i ftuari tjetër special i koncertit, pianisti i famshëm kroat Lovro Pogorelic, është një nga solistët më në zë të instrumentit të pianos.