KONCERT I KAMERATËS SË ORKESTRËS SIMFONIKE TË RTSH. I FTUAR SPECIAL, CÉLESTIN GUÉRIN - TROMBA SOLO E ORKESTRËS FILARMONIKE TË PARISIT

  • e premte, 28 janar 2022
KONCERT I KAMERATËS SË ORKESTRËS SIMFONIKE TË RTSH. I FTUAR SPECIAL, CÉLESTIN GUÉRIN - TROMBA SOLO E ORKESTRËS FILARMONIKE TË PARISIT

KONCERT I KAMERATËS SË ORKESTRËS SIMFONIKE TË RTSH

I FTUAR SPECIAL , CÉLESTIN GUÉRIN - TROMBA SOLO E ORKESTRËS FILARMONIKE TË PARISIT

Celestin Guérin filloi të mësonte trombën në moshën pesë vjeçare. Ai ishte student i Ibrahim Maalouf, pastaj i Gérard Boulanger, tromba e pare e Filarmonisë së Radio Francës, përpara se të hynte në Konservatorin e Parisit - CNSMDP në klasën e Clément Garrec dhe Pierre Gillet, të dy trumpetistë në Operan Kombëtare nga Parisi.

Me dy mësuesit e tij u specializua në repertorin orkestral, duke i dhënë mundësinë të interpretonte me orkestra si ajo e Opéra national de Paris, Orchestre de Paris, Philharmonique de Radio France dhe Orkestra e Dhomës së Parisit.

Gjatë shkollimit, si pjesë e shkëmbimeve ERASMUS, ai iu bashkua klasës së Reinhold Friedrich në Gjermani, për të përmirësuar aftësitë e tij në repertorin e koncerteve. Në vitin 2016, ai mori titullin Master me vlerësim unanim dhe u bë anëtar i Orkestrës së Festivalit të Verbier, nën drejtimin e Valery Gergiev.

Në vjeshtën e vitit 2017, ai fitoi edicionin e parë të Konkursit Ndërkombëtar Eric Aubier në Rouen. Disa javë më vonë, ai u emërua trombë kryesore e Orkestrës Kombëtare të Metz-it, të drejtuar nga David Reiland. Një vit më pas, ai fitoi një çmim të dytë si dhe çmimin BR-Klassik Online në konkursin prestigjioz ARD në Mynih. Prej vitit 2020 ai është tromba e parë solo e Orkestrës së Parisit në Filarmoninë e Parisit

 

NË PROGRAM:

1.  A.MARCELLO – KONCERT PËT TROMBË DHE HARQE

2. ELGAR - SERENADË PËR HARQE

3. L.MOZART – KONCERT PËR TROMBË DHE HARQE

4. B. BRITTEN - SIMPLE SIMFONI

 

UDHËHEQËS ARTISTIK

ARISTIDH PROSI

 

TË SHTUNËN, MË DATË 5 SHKURT , ORA 19:00, NË  SALLËN  “T. HARAPI “ , TË  LICEUT  ARTISTIK